Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Ansatte

Stine Simonsen Puri

Stine Simonsen Puri

Postdoc

Primære forskningsområder

Økonomi, spekulation og gambling i Indien; hinduisme, kvinder og indisk dans i nutid og datid

Aktuel forskning

I min nuværende forskning fokuserer jeg på spekulation mellem legal og illegal økonomi i Indien. Underordnet dette er to sideløbende projekter. Det første er funderet i mit ph.d. arbejde og et længerevarende feltarbejde på Delhis gallop bane. her arbejder jeg videre med de metoder for forudsigelse af fremtiden, teknologier for legal og illegal økonomi, informationsnetværk, skattepraksisser og lovhistorie i Indien for et marked der handler i risikoer og den tilsyneladende forudsigelige fremtid. Det andet projekt involverer spekulation i regn og korn i Indien. I dette postdoc projekt fokuserer jeg på illegal spekulation i korn samt regn gambling, og disses forbundethed, baseret på feltarbejde i Rajasthan.Her er jeg særligt interesseret i at forstå baggrund for og effekterne af en øget pris usikkerhed som i nogle tilfælde leder til såkaldte priseskalationer. Projektet er en del af et kollektivit projekt hvor vi undersøger hvilke handlingsmønstre, forestillinger og infrastruktur der er bag forskellige former for eskalationer - politiske og økonomiske.

Desuden har jeg siden min kandidat uddannelse holdt en interesse for indisk dans, kvinder og krop ved lige. Her har jeg fokus på nutidige unge danseres og hvordan de problematikker de står overfor som kvinder idag kan tydeliggøres ved undersøgelser af tempel dansens historie i Sydindien og de økonomier, love og religiøse praksisser som den har været omdrejingspunkt for.

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg fordeler min undervising mellem antropologisk funderede kurser udbudt på Komparative Kulturstudier og Tværkulturelle Studier og kurser som omhandler Sydasien. Jeg har undervist kurser med fokus på antropologiske tilgange til henholdsvis økonomi og følelser. Derudover har jeg undervist i Sydasiens historie, Sydasiens kulturer og videnskabsteori for Sydasiensstudier.

I min undervising lægger jeg vægt på studenterinddragelse, da jeg mener man lærer bedst ved selv at arbejde med undervisingsstoffet, f.eks. gennem skriveøvelser, dialog, diskussion af cases, som jeg gennemfører både på on- og offline platforme hvilket giver mulighed for forskellige former for løbende feedback.

 

Interesseområder

Økonomi, gambling, finans, kilma, køn, mytologi, krop

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Betting on People: Bookmaking at Delhi Racecourse

  Puri, S. S. okt. 2013 Qualitative Research on Gambling: Exploring the Production and Consumption of Risk. Cassidy, R., Pisac, A. & Loussouarn, C. (red.). Oxford: Routledge, Kap. 9, s. 140-155 16 s.

  Publikation: Forskning - fagfællebedømtBidrag til bog/antologi

Udvalgte aktiviteter

 1. Elite Research Scholarship: Granted by the Danish Ministry of Science, Technology and Innovation

  Puri, S. S. (Deltager)
  1 jan. 201130 jun. 2013

  Aktivitet: AndetAndet (priser, ekstern undervisning samt andet). - Priser, stipendier, udnævnelser

ID: 5764377