Burkarapporten i pressen 

Burka-sag fik mere opmærksomhed end vismændenes rapport

I sensommeren foreslog de Konservatives integrationordfører Naser Khader et forbud mod burkaer, men justitsminister Brian Mikkelsen (K) måtte konstatere, at forslaget var i strid med grundloven. Der blev alligevel nedsat et tværministerielt udvalg, og sagen har fået stor opmærksomhed i medierne; i de trykte medier trak den 3.400 overskrifter, hvor vismændenes halvårlige rapport fik 218. Mads Christian Esbensen, ekstern lektor ved Københavns Universitet , konstaterer, at de store temaer, der betyder meget, ikke bliver diskuteret; politik er så at sige forsvundet ud af politik, siger han.
DR2 Deadline, mandag 01. februar 2010

Forskerne bag burkarapporten fulgte blot henvisningerne

Regeringens burkarapport er blevet skarpt kritiseret for at være utroværdig. Nu viser dokumenter dog, at forskerne fra Københavns Universitet gjorde præcis, hvad de var blevet bestilt til at gøre af Indenrigs- og Socialministeriet. Før kontrakten om rapporten blev indgået, skrev lederen for Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, Ingolf Thuesen, til Indenrigs- og Socialministeriet, at instituttet ville gennemføre rapporten, sådan som burkaudvalget ønskede det. Dekan for Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitetet Kirsten Refsing udtaler, at de gik med til udarbejdelsen af rapporten, fordi ministeriet manglede noget viden, som universitetet var i besiddelse af. Hun tilføjer dog, at de har lært fremover aldrig at indgå en kontrakt uden dato for, hvornår en eventuel tavshedsklausul ophører.
DR P1 Orientering, tirsdag 26. januar 2010

Det er kun en lille bitte, bitte, bitte, bitte promille af den muslimske gruppe, som bærer niqab og burka

Religionssociolog Professor dr. phil. Margit Warburg fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet stod i spidsen for den gruppe forskere, der af Indenrigs-og Socialministeriet havde fået til opgave at udarbejde en rapport om, hvor mange kvinder i Danmark, der bærer burka og niqab, og hvorfor de gør det. Trods kritik fra Naser Khader og Pia Kjærsgaard, der anser rapportens konklusioner for gætværk, så er Margit Warburg godt tilfreds med den. Ifølge hende er det videnskab, og rapportens konklusioner er baseret på "kvalificerede vurderinger".
Se hele presseklippet
Politiken, Side: 2, søndag 24. januar 2010

Ekspert: Burkadebat skader integrationen

Saliha Fettah, ekstern lektor ved Institut for Mellemøstlige Studier på Syddansk Universitet advarer politikerne om, at debatten om brug af burka og niqab i Danmark er dybt skadelig og vil skabe en modreaktion selv blandt velintegrerede muslimer. Selvom et forskerhold fra Københavns Universitet i sidste uge offentliggjorde en rapport, hvor det anslås, at maksimalt 200 kvinder bruger en af de to beklædningsdragter i Danmark, vil regeringen stadig "rive burkaen" af kvinderne, som statminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde på sit pressemøde tirsdag.
Politiken, Side: 6, søndag 24. januar 2010

Kvinderne bærer burkaen uden tvang

Kvinder i Danmark bærer burka og niqab på grund som et frivilligt valg og ikke på grund af tvang. Sådan lyder én af konklusionerne i den rapport fra Københavns Universitet, der belyser, hvor mange kvinder i Danmark, der bærer burka, og hvorfor de gør det. Over halvdelen af de niqab-bærende kvinder, der deltog i undersøgelsen, var danske konvertitter. Og ligesom niqab-bærere af anden etnisk oprindelse oplever disse kvinder, at hverken niqab eller burka er velanset blandt mange muslimer i Danmark, men de bærer den alligevel fordi de vil "efterligne profeten Muhammeds hustruer og udføre gode gerninger, der giver belønning i det hinsides".
Politiken, Side: 6, søndag 24. januar 2010

Burkarapport er godt arbejde

Den kritik, som den såkaldte burkarapport fra Københavns Universitet har været genstand for, er forfejlet. Det mener de to eksperter i videnskabsteori Mikkel Willum Johansen fra Center for Naturfilosofi og Videnskabsstudier og adjunkt Torben E. Andreasen, begge fra Aarhus Universitet, som blandt andet analyserer de metoder, forskere bruger til at indsamle viden. Således giver det ifølge Andreasen fin mening, at rapportens spørgeskemaer og rundspørger til muslimske friskoler og sundhedsplejersker er suppleret af interview med forskere i og personer fra muslimske miljøer. - Man bruger tit informanter i forskellige typer af forskning for at tale med nogen, som man regner med ved, hvad rører sig i miljøet. Det lyder meget fornuftigt, siger Torben E. Andreasen, der især undrer sig over, at medier og politikere tilsyneladende helt har overset, at rapporten forsøger at kaste lys over, hvorfor kvinder i det hele taget bærer hovedbeklædning. Link til hovedartikel.
Videnskab.dk, Side: 0, torsdag 21. januar 2010
Se hele presseklippet

Værdikrig giver flere burkaer

Den skarpere værdidebat om islam i samfundet vil kun få flere til at iføre sig niqaber og burkaer i Danmark, vurderer en af forskerne bag burkarapporten. - Hvis formålet er at tilskynde kvinder til at holde op med at bruge burka eller niqab, tror jeg, at man opnår det modsatte. Det kan man se tegn på i miljøet. Jo mere modstand de møder, jo vigtigere bliver det for dem at beholde klædedragterne på, siger adjunkt. ph.d. Kate Østergaard fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universtitet (KU). Hun mener, at Lars Løkke Rasmussen (V), Pia Kjærsgaard (DF) og resten af regeringen kun styrker symbolværdien i de muslimske klædedragter ved at fordømme dem.
Jyllands-Posten, Side: 6, torsdag 21. januar 2010

En burkaforsker svarer igen

En af forskerne bag den omstridte burkarapport tager nu til genmæle. Hun har fået nok af utilfredse politikere. - Jeg synes, at det virker forrykt, at man kan slippe afsted med at referere til rapporten med halve sandheder og ind i mellem helt ukorrekte oplysninger. Mange ting er blevet voldsomt fordrejet. Det er direkte usandt, når Pia Kjærsgaard for eksempel indikerer, at vi har talt med konen til den terrormistænkte tuneser i Århus, siger adjunkt, ph.d. Kate Østergaard fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. Både Naser Khader fra De Konservative og Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti har kritiseret rapporten, men noter fra regeringens burkaudvalg dokumenterer, at forskerne har gjort præcist det, de er blevet bedt om. 
Jyllands-Posten, Side: 6, torsdag 21. januar 2010

Professor om muslimske kvinders motivation for at gå med niqab

I søndags blev en rapport om brugen af burka og niqab offentliggjort. Rapporten indeholder interviews med syv kvinder, der bærer eller har båret niqab. Margit Warburg, professor i religionssociologi ved Københavns Universitet , var den ledende forsker bag rapporten. Ifølge Margit Warbrug oplyste kvinderne, at de gik med niqab for at fremhæve deres tro og for at undgå at blive betragtet som sexobjekter. Mange af kvinderne har valgt at gå med niqab mod deres families vilje. Derfor betragter de ikke det at gå med niqab som kvindeundertrykkende, fortæller Margit Warburg.
DR P1 Orientering, 20-01-2010, onsdag 20. januar 2010

Politiken mener: Substans

Burkarapporten fra Københavns Universitet er det bedste og mest kvalificerede indlæg i debatten om muslimske kvinders klædedragt, men flere politikere har i et forsøg på at fastholde egne fjendebilleder straks mistænkeliggjort rapportens tal og kilder, lyder det i Politikens leder. Den useriøse polemik skygger over rapportens konklusioner, nemlig at det er en forsvindende lille del af de danske muslimer og konvertitter, der iklæder sig den muslimske klædedragt. Lederskribenten kalder et generelt forbud mod burka for at "skyde gråspurve med kanoner", samtidig med at et generelt forbud endnu en gang vil udstille Danmark som et land, der stimulerer en speciel form for religiøs konservatisme og en intolerance mod islam - en plads hvor vi allerede i forvejen indtager en skamfuld plads i første række.
Politiken, Side: 1, onsdag 20. januar 2010

Løkke siger nej til burka i skolen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker at indføre burkaforbud i de danske skoler. Han siger, at "hvis min søn blev undervist i den danske folkeskole af en lærer, der var i niqab, så er jeg sådan set forsvindende ligeglad med, om det var en skæbne, han delte med tre eller 300 andre skoleklasser i Danmark. Det ville være én niqab for meget." Ifølge de forskere fra Københavns Universitet, som har udfærdiget burka-rapporten, er der højst 200 burka- og niqabklædte kvinder i Danmark. I weekenden blev forskernes metoder dog mål for hård kritik fra de Konservative og Dansk Folkeparti, da det kom frem, at de var nået frem til antallet ved blot at spørge udvalgte personer i de muslimske miljøer. 
Berlingske Tidende, Side: 4, onsdag 20. januar 2010

Burkarapport som forventet

Forskerne fra Københavns Universitet havde 306.000 kroner til rådighed til at lave burkarapporten, og til de penge kan man ikke forvente anderledes metoder, end dem som er taget i brug, også selvom de er usikre, mener integrationsforskere. Blandt andre har Dansk Folkeparti og de Konservative kritiseret metoderne bag rapporten. Hans Hummelgaard, integrationsforsker og vicedirektør i Anvendt Kommunal Forskning, giver politikerne ret i, at rapportens metoder er usikre. Han mener, at forskerne fra Københavns Universitet kunne have henvendt sig til et repræsentativt udsnit af gruppen af indvandrere, og spurgt om de går med burka. Denne metode havde dog været dyrere.
Berlingske Tidende, Side: 5, onsdag 20. januar 2010

Pia Kjærsgaard overvejer at anmelde Københavns Universitet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indledte i dag et værdipolitisk felttog og vil dermed "flå burkaen af damerne", som han udtalte på dagens pressemøde. Baggrunden for meldingen om burkaen er en netop offentliggjorte rapport fra Københavns Universitet , som regeringen har bestilt. Rapporten skal danne grundlag for en embedsmandsrapport og et udspil fra regeringen på området, men rapporten er blevet kritiseret for at være utroværdig. Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard har fremhævet, at forskerne har brugt, hvad hun kalder ekstremister, til at komme med bud på, hvor mange personer, der bærer burka. Hun overvejer nu at anmelde Københavns Universitet for videnskabelig uredelighed.
DR P1 Orientering, 19-01-2010, tirsdag 19. januar 2010

Burkarapport er god til prisen

Ifølge integrationsforsker Garbi Schmidt fra Det Nationale Forskningscenter i Velfærd, har forskerne fra Københavns Universitet lavet burkarapporten lige efter bogen og lavet et arbejde, der tilsvarer de ressourcer, der er stillet til rådighed. Hun mener samtidig, at det er urealistisk at kræve et præcist antal af burkaklædte kvinder, hvilket også ville have krævet langt flere ressourcer. - Hvis du virkelig skulle have afdækket det her, så skulle du have en rigtig stor undersøgelse, så er vi oppe i et meget stort ressourcetræk. Det er ikke kun etniske minoriteter man skal have fat i, det er faktisk hele befolkningen, fordi konvertitter også kan vælge at bære ansigtsslør, siger Garbi Schmidt.
Berlingske.dk, Side: 0, tirsdag 19. januar 2010

Tilhyllet: 'Én lærer med niqab er en for meget'

Statminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil forbyde, at lærere i den danske folkeskole kan bære burka og niqab. Hos Dansk Skolelederforening har formand Anders Balle dog aldrig hørt om en lærer, som bar en af klædedragterne, men efter diskussionen om hvorvidt en optælling fra Københavns Universitet er retvisende eller ej, understreger Lars Løkke Rasmussen, at antallet ikke er afgørende. - Det afgørende er, at det kvindesyn, den klædedragt repræsenterer, er vi afgørende imod. Det danske samfund hviler på at være et positivt samfund, hvor vi møder hinanden i øjenhøjde, siger statsministeren. 
Information, Side: 6, onsdag 20. januar 2010

Burkarapport siger intet om antallet

Dansk Folkeparti og De Konservative er vrede over, at professor Margit Warburg fra København Universitet i et interview med Jyllands-Posten har oplyst, at der kun findes tre burkaklædtekvinder i Danmark, når tallet ikke fremgår af regeringens burka-rapport. Margit Warburg har været ledende medarbejder på rapporten, som Københavns Universitet lægger navn til, og den blev i går offentliggjort efter pres fra Dansk Folkeparti. Integrationsordfører Karsten Lauritzen (V) forsvarer rapporten og afviser, at pengene skulle være spildt. - Hvis nogen ønsker en folketælling eller et større projekt, kunne man godt gøre det. Men det, tror jeg ikke, tjener noget formål, siger han. 
Berlingske Tidende, Side: 6, tirsdag 19. januar 2010

Professor: Umådeligt få bærer burka

Professor Margit Warburg fra Københavns Universitet forsvarer sig mod kritikken fra Dansk Folkeparti og De Konservative, der anklager hende for ikke at have belæg for sin påstand om de tre burkaklædte kvinder i Danmark. Antallet blev nævnt som eksempel under et interview med Jyllands-Posten, selvom det ikke figurerer i rapporten, og Margit Warburg understreger, at det eneste, der tæller i en sådan diskussion, er, hvad der står i rapporten. - Hvad aviserne skriver, kan ikke danne grundlag for en videnskabelig diskussion, siger hun. Af rapporten fremgår det imidlertid, at der i Danmark kun er mellem 150 og 200 individer, der bærer enten niqab eller burka. 
Berlingske Tidende, Side: 6, tirsdag 19. januar 2010

Burkarapport: Skarp kritik af burka-rapport

På linje med en række politikere langer flere førende islamforskere nu ud efter den burkarapport, som Københavns Universitet har udarbejdet til brug for regeringens kommende burkalovgivning. Således mener kritikerne, at forskerne burde have gået væsentlig mere systematisk til værks, end det har været tilfældet. - Jeg ønsker ikke at miskreditere forskerholdet, men undersøgelsen giver hverken et dækkende eller præcist billede af omfanget af burkaer og niqab i Danmark, siger lektor i islam, Torben Rugberg Rasmussen fra Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet, som ligeledes finder kildevalget tendentiøst. Der er nemlig mange af de kilder, som forskerne har talt med, der kunne have en interesse i at underspille burkaproblemet, især fordi de ved, hvad politikerne vil bruge undersøgelsen til. Andre forskere vurderer, at kollegerne på Københavns Universitet er blevet stillet en opgave, som det er umuligt at løse, ikke mindst, når man tager i betragtning, at de kun har fået fire uger til at indsamle oplysningerne og forfatte rapporten. 
Information, Side: 6, tirsdag 19. januar 2010

Pia K. i frontalangreb på forskere

Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, overvejer at anmelde forskerne bag den omstridte burka-rapport for videnskabelig uredelighed. Sammen med Naser Khader (K) kritiserer hun forskernes metoder og valg af kilder, som de mener, er fundet i det islamistiske ekstremistmiljø. Professor Margit Warburg fra Københavns Universitet forsvarer metoden med at forhøre sig blandt imamer og talsfolk fra Islamisk Trossamfund. - Det er den bedste måde, man kan estimere antallet af niqab og burka på. Hvordan skulle man ellers gøre det, hvis man ikke vil registrere folk efter religiøs klædedragt, spørger hun og understreger, at svaret ikke videnskabeligt set er særlig overraskende. 
Jyllands-Posten, Side: 2, tirsdag 19. januar 2010

Politikere kritiserer burka-rapport

Politikere fra begge de politiske fløje kritiserer, at forskerne fra Københavns Universitet, der har udarbejdet den omstridte burka-rapport, lader deres konklusioner basere sig på vurderinger fra blandt andre imamer, muslimske organisationer, muslimske friskoler og sundhedsplejersker. - Det at have spurgt mere eller mindre tilfældige mennesker, hvad de tror - det er der altså ikke ret meget undersøgelse i, siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen. Margit Warburg, professor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, afviser kritikken og påpeger, at forskerne netop har brugt mange forskellige kilder og ikke bare stolet på nogle få.
Kristeligt Dagblad, Side: 3, tirsdag 19. januar 2010

Universitet er glad for Burka-rapport

Regeringens omstridte Burka-rapport er blevet offentliggjort til stor glæde for Københavns Universitet, der står bag rapporten. Universitetet havde nemlig indvilget i at indgå en tavshedsklausul med Indenrigsministeriet, så politikerne kunne få ro til at diskutere rapporten, men politikerne gik selv ud og skabte en diskussion med det samme. - Det var en hård søndag, hvor vi måtte høre på kritik af vores metoder og habilitet, uden at vi kunne tage til genmæle, siger Kirsten Refsing, dekan for Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Hun afviser i samme ombæring, at rapporten sætter universitets troværdighed på spil.
Berlingske.dk, Side: 0, mandag 18. januar 2010

Burkarapport skjult i månedsvis

Den såkaldte burkarapport, som er udarbejdet af en forskergruppe fra Københavns Universitet, er blevet omdrejningspunktet i en politisk strid. Rapporten, som omhandler antallet af burkaklædte kvinder i Danmark, har nemlig i flere måneder ligget i Indenrigs- og Socialministeriet, men selvom den er blevet lækket til flere medier, nægter regeringen fortsat at offentliggøre den. Samtidig har dagbladet Politiken erfaret, at forskerne allerede i oktober 2009 afleverede oplysninger om, hvor mange der bærer henholdsvis burka og niqab. - Det lugter langt væk af, at regeringen for længe siden fik en optælling fra forskerne, der slet ikke svarede til, hvad de selv havde regnet med. Så har de ladet rapporten ligge og håbet på, at den gik væk af sig selv. Hvis man bevidst har forsøgt at få nedgjort problemet, så står regeringen i en meget dårlig situation nu, lyder det fra Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, mens De Konservatives Naser Khader kritiserer forskerne for at have vurderet antallet af burkaer på baggrund af gæt fra enkeltpersoner - enkeltpersoner, som har en interesse i, at antallet af burkaer fremstår så lavt som muligt.
Politiken, Side: 4, mandag 18. januar 2010

Burkarapport er gætværk

Den nye rapport om brugen af burka blandt kvinder i Danmark er det rene gætværk. Rapporten, der er lavet af forskere fra Københavns Universitet, giver således ikke noget videnskabeligt bud på omfanget, men er baseret på gætterier fra en række personer. Der er blevet gættet på alt fra 30-40 kvinder med burka til 200-400 kvinder. Desuden siger Svend Kreiner, professor i statistik ved Institut for Folkesundhed, hvis gæt også figurerer i undersøgelsen, at han ikke var klar over, at han er blevet taget med. Ifølge professor i statskundskab Mehdi Mozaffari kan man "forestille sig, at nogle kilder vil byde på noget forkert, fordi de har interesse i enten at gøre tallet større eller mindre end det er". Professor, dr. phil. Margit Warburg, der har ledet undersøgelsen, har ikke ønsket at udtale sig. Link til hovedartikel.
Berlingske Tidende, Side: 12, søndag 17. januar 2010

Ekspert: Burka-lovgivning er symbolsk, men fornuftig

Ifølge Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet, er det fornuftig symbolpolitik at gøre det strafbart at tvinge nogen til at bære burka. Således kan det ifølge professoren være fornuftigt at bruge straffeloven til at udsende et signal om, at det er noget, det danske samfund ikke accepterer. Dermed er folk, der kunne finde på sådan noget, advaret, ligesom resten af befolkningen ved, at det er noget, der vil blive grebet ind over for. Link til hovedartikel.
Berlingske Tidende, Side: 12, torsdag 14. januar 2010

DF: Regering til grin i burkasag

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger afleverede en forskergruppe fra Københavns Universitet helt tilbage i november en rapport, som blandt andet indeholdt en vurdering af antallet af de muslimske beklædningsgenstande burka og niqab, til et embedsmandsudvalg under Indenrigsministeriet. Her vurderede forskerne, at mellem 150 og 200 kvinder ifører sig de lange gevandter, men alligevel afviser Indenrigsministeriet fortsat at lægge den 69 sider lange rapport frem i offentligheden. Ministeriets vurdering bliver mødt med kritik fra Dansk Folkeparti, hvis integrationsordfører Peter Skaarup finder det grinagtigt, at man har en undersøgelse, som skal være troværdig, men som man alligevel ikke ønsker at lægge frem for alle.
Jyllands-Posten, Side: 9, torsdag 14. januar 2010

Kun ganske få muslimer bærer burka

Ifølge en undersøgelse fra Københavns Universitet bærer kun ganske få muslimske kvinder i Danmark den muslimske klædedragt burka, som regeringen har planer om at forbyde i offentligheden. Således bærer kun tre muslimske kvinder den heldækkende burka, mens mellem 150 til 200 kvinder bærer den såkaldte niqab, et slør i fuld længde, som har en åbning omkring øjnene. Ifølge De Konservatives Naser Khader drejer det sig ikke om et generelt forbud mod hverken burka eller niqab, men snarere om forbud i særlige situationer. http://www.canada.com/, 13-01-2010
(Også bragt i: Calgary Herald, 12-01-2010; Montreal Gazette, 12-01-2010; Ottawa Citizen, 12-01-2010; The Province, 12-01-2010), onsdag 13. januar 2010

Beklædningsforbud: Regeringen lægger slør over burkaudvalg

Det tyder på, at regeringen har lagt et fintmasket slør hen over det såkaldte burka-udvalgs arbejde. Således søgte Ritzau før jul aktindsigt i korrespondance til og fra burkaudvalget. Indtil videre har udvalget dog undladt at udlevere det ønskede, herunder en bestilt burkaundersøgelse fra forskere på Københavns Universitet. Det skyldes ifølge et brev fra Indenrigs- og Socialministeriet "principielle overvejelser vedrørende spørgsmålet om aktindsigt", som Ritzau forgæves har bedt om at få uddybet. Også på Københavns Universitet har man tilsyneladende fået mundkurv på. Her afviser dekan Kirsten Refsing således også at give Ritzau aktindsigt i undersøgelsen, som blev sendt til burkaudvalget før jul. Det har hun nemlig lovet. - Vi har sådan en hemmelighedsklausul og har lovet at holde den fortrolig, indtil arbejdet er færdigt i udvalget. Det står i den kontrakt, vi har skrevet under på, siger hun. Ifølge pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Journalisthøjskole, agerer begge parter ulovligt i forhold til offentlighedsloven.
Information, Side: 7, onsdag 13. januar 2010

Opgørelse: Tre kvinder i Danmark bruger burka

Forslaget fra De Konservative om at indføre et forbud mod de muslimske klædedragter burka og niqab endte med nedsættelsen af et embedsmandsudvalg, som hos Københavns Universitet har bestilt en opgørelse af, hvor omfattende problemet er herhjemme. Af denne fremgår det, at blot tre kvinder i Danmark bruger burka, der skjuler kvindens øjne. Mellem 150 og 200 kvinder bruger niqab, hvor kun øjnene er synlige, mens resten af kroppen er skjult, hvoraf 60-80 er danske konvertitter til islam.
DR P4 Radioavisen, 12-01-2010, tirsdag 12. januar 2010

Tre kvinder med burka i Danmark

En undersøgelse fra en forskergruppe fra Københavns Universitet viser, at kun tre kvinder ifører sig en burka med jævne mellemrum, mens mellem 150 og 200 kvinder går med den muslimske klædedragt niqab. Heraf er mellem 60 og 80 danske kvinder, der er konverteret til islam. Regeringens magtfulde koordinationsudvalg skal i morgen diskutere anbefalingerne fra embedsmandsudvalget på baggrund af forskernes optælling, og ifølge Jyllands-Postens oplysninger anbefaler udvalget at udforme en ny vejledning til statens institutioner og til offentlige arbejdspladser om mulighederne for at bede en kvinde om at tage sin burka eller niqab af, og om mulighederne for at nægte at udbetale kontanthjælp.
Jyllands-Posten, Side: 6, tirsdag 12. januar 2010