5. april 2013

ToRS sælger en kupon viden om Georgien

videnkupon

Videnkupon hedder et koncept, der giver mindre virksomheder mulighed for at søge støtte hos FI til at købe specialviden på universiteterne. En virksomhed, der vil udvide sine aktiviteter i Georgien, har netop købt en Videnkupon på ToRS.

Martin Demant FrederiksenEt indslag i P1 Morgen, hvor ph.d. og ekstern lektor Martin Demant Frederiksen fortalte om korruption i Georgien, fik en virksomhedsleder til at spidse ører. Hun overvejede nemlig at udvide den produktion, hun allerede havde etableret i Georgien, og havde i den forbindelse brug for hjælp til at kortlægge blandt andet omfanget af korruption i landet.

Virksomhedslederen kontaktede umiddelbart derefter Martin Demant Frederiksen, og de blev hurtigt enige om, at det ville være i begges interesse at indlede et samarbejde om at finde mulige løsninger på virksomhedens udfordringer i Georgien.

- For virksomheden er der jo den oplagte fordel, at de får mere viden om det område, de opererer i, og forhåbentlig også nogle mulige løsningsmodeller på deres problemer med fx korruption og traditionelle georgiske kønsrollemønstre. Og for mig som forsker er det en kærkommen lejlighed til at indhente mere datamateriale om det område, jeg har specialiseret mig inden for, fortæller Martin Demant Frederiksen.

Gennem professor Esther Fihl og Center for Komparative Kulturstudier på ToRS søgte de FI-Videnkupon, der skulle støtte Martin Demant Frederiksens feltarbejde og efterfølgende rapport om de regionale forhold i Georgien.

FI bevilligede pengene til samarbejdet, og i maj måned tager Martin Demant Frederiksen til Georgien for at påbegynde feltarbejdet.

Læs mere om Videnkupon på FI's hjemmeside

Læs mere om Center for Komparative Kulturstudier