Marie Curie stipendier

Fakultetet har i de senere år haft et øget fokus på at tiltrække udenlandske forskertalenter via to-årige Marie Curie fellowships (EU midler) blandt andet gennem afholdelse af Marie Curie master class for potentielle ansøgere i samarbejde med institutterne.

Ønsker du at tiltrække postdocs til dit forskningsområde/ -projekt anbefales det at tage kontakt til potentielle postdoc ansøgere i løbet af vinteren/ foråret, således at de kan inviteres til en kommende master class. I 2019 afholdes master class i dagene 27.-29. maj.

Som forslagsstiller til master class deltager accepterer du at fungere som såkaldt supervisor. Du forventes derfor at være til stede under dele af master classen, ligesom du forventes at hjælpe ansøgeren med sin ansøgning og såfremt ansøgningen går igennem fungere som mentor for den heldige fellow under projektets forløb.

Du kan læse mere om hvad det indebærer at være supervisor her.

For de forskere, der skal have en ansøger med til master class, afholdes en workshop tidligere i maj, hvor ansøgningen og det der kræves af en supervisor, gennemgås. Alle forskere, der har deltagere med på master class, forventes at deltage i workshoppen og vil få en separat invitation til denne. Dato meddeles senere.

Opslaget for 2019 er offentliggøres i april, men et tidligere opslag kan ses her. Bemærk: Der kan forekomme ændringer i dette års opslag. Deadline for ansøgninger er 11. september. En step-by-step guide og template til ansøgningen rundsendes til kandidater og supervisors.

Hold øje med opslag i ToRSnyt og HUMnyt vedr. deadlines for at indmelde navne på potentielle deltagere, således at vi kan sende en invitation. NB! i 2019 er deadline 22. februar for at foreslå kandidater til master class. Forslag, som skal sendes til charlott@hum.ku.dk, skal indeholde følgende:

  • begrundelse for invitation/ hvordan passer kandidaten ind i ToRS forskningsmiljø
  • kort (max 1 side) beskrivelse af kandidatens forventede projekt
  • kandidatens kontakt information
  • faglige baggrund/ kort CV og nuværende tilknytning 

Det forventes at forslagsstilleren har taget kontakt til kandidaten inden, for at sikre at vedkommende er indforstået med at blive foreslået.

ToRS forskningsudvalg gennemgår de indsendte forslag og  sender herefter en invitation til de udvalgte deltagere om at deltage i forårets master class.

ToRS betaler rejse- og opholdsudgifter for de inviterede deltagere op til et vist beløb. Oversøiske deltagere kan derfor blive bedt om at betale noget af deres billet selv. Deltagere i Marie Curie master class modtager hjælp og sparring til deres ansøgning fra instituttets forskerstøttemedarbejder samt fakultetets forskningsstøtteteam.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående kontakt ToRS forskningsstøttemedarbejder Charlott Hoffmann Jensen på charlott@hum.ku.dk.