Ægyptologi – Københavns Universitet

Forside > Om instituttet > Fag > Ægyptologi

Ægyptologi

Ægyptologi er studiet af den oldægyptiske civilisation, som er en af verdenshistoriens to tidligste højkulturer. Tiden strækker sig fra ca. 3000 f.Kr. til det 4. årh. e.Kr.

Det gamle Egypten og Mesopotamien er de to tidligste historiske samfund, og Egypten giver en unik mulighed for at studere menneskets tidligste historie og udvikling i løbet af mere end tre årtusinder.

Forskningen

På Ægyptologi bliver der forsket i alle aspekter af det gamle Ægyptens kultur. De aktuelle forskningområder omfatter de fleste aspekter af den oldægyptiske civilisation: historie, religion, kunst, litteratur og materiel kultur. Læs mere om forskningen her.

Uddannelser

Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier udbyder en bacheloruddannelse i Mellemøstens Sprog og Samfund (Ægyptologi) samt en kandidatuddannelse i Ægyptologi. Uddannelserne giver indblik i de kulturhistoriske aspekter gennem kurser i ægyptisk historie, religion, kunst og litteratur, og man arbejder med kildemateriale af skriftlige kilder og materielle levn (bl.a. templer, grave, huse). Studiet af sproget er koncentreret til undervisning i det klassiske sprogtrin, som kaldes middelægyptisk.