Japanstudier – Københavns Universitet

Forside > Om instituttet > Fag > Japanstudier

Japanstudier

Japanstudier dækker studiet af Japans sprog, litteratur, kultur, historie og moderne samfundsforhold.

Japan har pulserende metropoler og betagende natur samt en kultur der har udviklet sig over mange århundrede. Vesten er inspireret af Japan på mange måder: filosofi, kampsport, manga og anime, dekorative skrifttegn, havekunst og mad som sushi, der er blevet trendy de seneste år i Danmark.

Forskningen

Som eksempler på forskningsområder kan nævnes: Det moderne Japans historiske forudsætninger, musikkultur i det 19. og tidlige 20. århundrede, moderne skønlitteratur, kulturelle forbindelser med Danmark, tradition og modernitet, national identitet samt uddannelseskulturen i dens historiske og nuværende dimensioner samt mødet mellem øst og vest. Læs mere om forskningen her.

Uddannelser

Uddannelsen i japanstudier giver et solidt kendskab både til moderne talt og skrevet japansk samt de ældre japanske sprogformer, i det japanske samfund og dets kulturbaggrund samt indsigt i den videnskabelige Japanforsking og forskningsmetoder.

Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier udbyder en bacheloruddannelse i Asienstudier (Japanstudier) og en kandidatuddannelse Japanstudier. Bacheloruddannelsen giver desuden adgangt til kandidatuddannelsen i Tværkulturelle studier.