Persisk – Københavns Universitet

Forside > Om instituttet > Fag > Persisk

Persisk

Persisk på Københavns Universitet er studiet af Iran, tidligere kendt som Persien, og omfatter studier i landets sprog (persisk), litteratur, historie, religion og samfundsforhold.

Historisk er det mødet mellem den mellemøstlige, islamiske og den vestlige verden. Det er blå moskeer og det 2500 år gamle Persepolis - og så er Iran en af verdens vigtigste oliestater. Det officielle sprog er persisk, og religionen er overvejende shiamuslimsk, men derudover findes i Persien et væld af etniske religiøse minoriteter.

Forskningen

Forskningen i Persisk koncentrer sig for tiden om bl.a. det moderne Irans historie og samfund med særlig fokus på hhv. etnicitet og byer samt på Irans litteratur i det 20. og 21. århundrede. Læs mere om forskningen i Mellemøstlige sprog og samfund.

Uddannelser

Uddannelsen beskæftiger sig med det persiske sprog, og giver et grundigt kendskab til persisk kultur, historie og samfund.

Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier udbyder en bacheloruddannelse i Mellemøstens Sprog og Samfund (persisk) samt kandidatuddannelsen Mellemøstens sprog & samfund (persisk). Bacheloruddannelsen i persisk giver desuden direkte adgang til kandidatuddannelsen i Tværkulturelle Studier.