Russisk – Københavns Universitet

Forside > Om instituttet > Fag > Russisk

Russisk

Studiet af russisk sigter mod en dyb og nuanceret viden om verdens største land og dets befolkning, samt evnen til at kommunikere med denne befolkning.

Russisk er et sprogbaseret områdestudie, hvor man forsker i fortiden, analyserer nutiden og uddanner kandidater, der arbejder som forskere, tolke, oversættere, undervisere, projektledere, sagsbehandlere, kommunikationsmedarbejdere, forlagsredaktører, diplomater, politiske kommentatorer, politologer, formidlere og sikkerhedsanalytikere.

Forskningen

Den faste stabs forskning er bredt anlagt og omfatter en række emner inden for russisk historie, litteratur og kultur, moderne og historisk sprogvidenskab samt politologiske emner i tilknytning til det moderne Rusland og omgivende regioner (Østeuropa, Kaukasus, Centralasien m.m.). Læs mere om forskningen i Russisk.

Uddannelser

Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier udbyder en bacheloruddannelse i Øst- og sydøsteuropastudier (russisk) samt en kandidatuddannelse i Russisk Sprog og Kultur Bachelorgraden kvalificerer desuden til kandidatuddannelserne Østeuropastudier og Tværkulturelle Studier.