Reform and Repression in Saudi Arabia

I sin forelæsning præsenterer Madawi al-Rasheed en analyse af det spændingsfelt det moderne Saudi Arabien befinder sig i i en global verden fanget af spændinger mellem sociale og økonomiske liberaliseringer. Forelæsningen vil samtidig præsentere Madawi al-Rasheeds arbejde med sin kommende bog med titlen 'The Son King: Reform and Repression in Saudi Arabia'.

Om Madawi al-Rasheed

Indtil 2013 var Madawi al-Rasheed professor i antropologi ved King´s College London, og hun har siden været gæsteprofessor ved The Middle East Center på London School of Economics. Hun er en af de absolut førende forskere i studiet af det moderne Saudi Arabien og har en omfattende og særdeles grundig akademisk produktion bag sig.

Ud over sit akademiske virke er Madawi al-Rasheed engageret i en kamp for politiske rettigheder for den saudiske befolkning generelt og for et opgør med den stærkt konservative fortolkning af kvinders rettigheder i det saudiske samfund. Hun er blevet frataget sit saudiske statsborgerskab, fordi det politiske system betragter hendes forskning som en trussel mod regimets legitimitet funderet på en særlig forståelse af islam formuleret af Muhammad ibn Abd al-Wahhab (død 1792).

Det er gratis at høre forelæsningen, og tilmelding er ikke nødvendig.

Madawi al-Rasheed er årets modtager af Politikens Frihedspris, som hun modtager ved et arrangement i Politikens Hus senere mandag den 16. december. Læs mere