Amanda Brødsgaard

Amanda Brødsgaard

Ph.d. stipendiat, Ph.d.-stipendiat

Medlem af:

  Jeg har en kandidatgrad i Japanstudier fra Københavns Universitet, og har især fokuseret på japansk robotteknologi og tekno-nationalisme gennem min uddannelse. Dette tema går videre i mit PhD-projekt, hvor jeg forsker i hvilken indflydelse innovationspolitik i Japan har på udviklingen af avanceret teknologi (primært humanoide robotter), samt hvorledes robotteknologi, tekno-nationalisme, politik og samfund indgår samskabes i Japan.

  Primære forskningsområder

  Mine primære forskningsområder omhandler vekselvirkningen mellem teknologi og mennesker, samt teknologiske forestillinger, der former vores verden. Især fokuserer jeg på:

  • Robotteknologi i Japan, samt opfattelsen af Japan som værende et land, hvor robotter er en del af samfundet og er "elsket"
  • Science and Technology Studies (STS) og hvordan teknologi, samfund og mennesker skabes og formes af hinanden
  • Hvordan robotten som figur konstitueres gennem politik, narrativer og teknologi

  Aktuel forskning

  Navnet på mit projekt er "Techno-nationalism and the Land of the Rising Robots: The Japanese government’s co-construction of policy and technoscience". Projektet har til formål at undersøge hvordan videnskab og teknologi Japan og japansk tekno-nationalisme samskabes, og hvilken rolle både den japanske regering, robot industrien og offentligheden spiller i denne proces.

  Min vejleder er Marie Højlund Roesgaard, lektor i Japanstudier.

  ID: 228680747