Stine Simonsen Puri

Stine Simonsen Puri

Studielektor

Primære forskningsområder

Jeg studerer bevægelse. Bevægelse af kroppe, tanker, penge, skyer og stjerner, Jeg er interesseret i hvordan vi gennem bevægelser forholder os til og forsøger at forstå verdenen.

Både bevægelsen af ​​egen krop, samt bevægelse som vi kan observere uden for os selv. Derudover betragter jeg mig selv som Indiens ekspert. Jeg har en bred og dybdegående viden om Indiens historie, kultur og samfund, og jeg har boet, studeret, rejst og forsket i Indien i mere end tre år.

 

I min forskning har jeg fokuseret på gambling, klima og dans gennem en kombination af etnografiske og historiske metoder. Jeg har studeret væddemål på hesteløb som metode til at forstå ​​overdrevent forbrug af penge i det moderne Indien. Jeg har studeret vejrforudsigelsespraksisser blandt landmænd, regngamblere og kornhandlere, som indgang til at forstå omgang med klima risiko i Indiens landområder. Desuden har jeg studeret (og lært) indisk tempeldans som vej til en forståelse af ​​hinduisme og køn i Indien, og endelig er jeg i gang med at undersøge historien om dansen eurytmi som kaster lys på kropsliggjort kulturel udveksling mellem øst og Vest.

 

Som antropolog arbejder jeg med radikal deltagelse som metode. Det betyder, at mine primære forskningsmetoder har været lange perioder hvor jeg dagligt har danset og gamblet. Analytisk kombinere jeg ofte en fænomenologisk tilgang, der undersøger fænomenerne på et kinæstetisk niveau, med en hermeneutisk tilgang, der tager højde for den kulturelle betydning som fænomenerne tillægges i hverdagslivets kontekst, samt en kritisk tilgang, der placerer fænomener i en historisk magtkontekst.

 

Som underviser forsøger jeg at åbne disse analytiske muligheder for de studerende, med henblik på at de studerende kan udvikle en fleksibilitet i deres tænkning og engagement i mødet med en kulturel mangfoldighed. Dette indebærer multimodale undervisningsmetoder, der fx eksperimenterer med brugen af ​​bevægelse i undervisningen, på baggrund af en forståelse af kroppen som værende både et sanseorgan og medaktør i tankeprocesser.

Interesseområder

Bevægelse, Indien og antropologi; herunder dans, gambling, penge, klima, landbrug, hindusime, køn, kulturel udveksling, esotericisme.

Udvalgte publikationer

  1. Udgivet

    Waiting for accelerations. Speculating on guar seeds in the Indian desert

    Puri, Stine Simonsen, 2021, I: History and Anthropology. 32, 1, s. 18-31 14 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  2. Udgivet

    Escalations: Theorizing Sudden Accelerating Change

    Højer, Lars, Kublitz, A., Puri, Stine Simonsen & Bandak, Andreas, 2018, I: Anthropological Theory. 18, 1, s. 36-58 22 s., 2.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  3. Udgivet

    Speculation on Racing Odds in India

    Puri, Stine Simonsen, 14 feb. 2020, I: Economy and Society. 49, 1, s. 170-186 16 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  4. Udgivet

    Speculation: Futures and Capitalism in India

    Bear, L., Birla, R. & Puri, Stine Simonsen, 2015, I: Comparative Studies of South Asia, Africa and the Middle East. 35, 3, s. 387-391 5 s.

    Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

  5. Udgivet

    Billeder på integration: Kulturmøder, samfundsforandringer og projektmetoder

    Petersen, A. M. & Puri, Stine Simonsen, 2014, Aarhus: Systime. (Systime iBog).

    Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Udvalgte aktiviteter

  1. Betting on the Monsoon in Rajasthans Desert

    Puri, Stine Simonsen (Andet)

    21 apr. 2017

    Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

ID: 5764377