Maria Lindebæk Lyngsøe

Maria Lindebæk Lyngsøe

Undervisningsassistent

Jeg forsker i islam i Danmark med særligt fokus på kvindelige muslimers religiøse positioner og hverdagslige religiøse praksisser. Jeg har særligt været interesseret i forskellige islamiske undervisningssammenhænge, og i min ph.d.-afhandling undersøgte jeg, hvordan og hvorfor danske muslimske kvinder engagerer sig i islamiske undervisningsaktiviteter. handler netop om, hvordan og hvorfor danske muslimske kvinder engagerer sig i islamisk undervisning. Mit ph.d.-projekt var en del af forskningsprojektet Rearticulating Islam, som ledtes af Simon Stjernholm og blev financieret af VELUX Fonden.

Min forskning fokuserer også på, hvad det vil sige at være et aktivt religiøst menneske, der praktiserer i en kompleks hverdagsammenhæng, og hvordan relationer til det religiøse og det guddommelige skabes og opretholdes for muslimer i hverdagen. 

Jeg interesserer mig mere overordnet set særligt for studier af materiel religion, ontologiske spørgsmål og religionsvidenskabelig og antropologisk teoridannelse. Jeg har fokus på etnografiske og antropologiske metoder som en del af religionsvidenskabeligt arbejde, herunder i digital etnografi. 

 

ID: 216415823