Maria Lindebæk Lyngsøe

Maria Lindebæk Lyngsøe

Undervisningsassistent

Jeg forsker i islam i Danmark med særligt fokus på kvindelige muslimers religiøse positioner og hverdagslige religiøse praksisser. Jeg har særligt været interesseret i forskellige islamiske undervisningssammenhænge, og i min ph.d.-afhandling viste jeg, hvordan og hvorfor danske muslimske kvinder engagerer sig i islamiske undervisningsaktiviteter. Mit ph.d.-projekt var en del af forskningsprojektet Rearticulating Islam, som ledtes af Simon Stjernholm og blev financieret af VELUX Fonden.

Mere overordnet undersøger min forskning, hvad det vil sige at være et aktivt religiøst menneske, der praktiserer i en kompleks hverdagsammenhæng, og hvordan relationer til de religiøse fællesskaber og til det guddommelige skabes og opretholdes i hverdagen. 

Jeg interesserer mig også for studier af materiel religion, ontologiske spørgsmål og religionsvidenskabelig og antropologisk teoridannelse. Jeg har fokus på etnografiske og antropologiske metoder som en del af religionsvidenskabeligt arbejde, herunder i digital etnografi. 

 

ID: 216415823