Maria Lindebæk Lyngsøe

Maria Lindebæk Lyngsøe

Undervisningsassistent

Jeg forsker i islam i Danmark med særligt fokus på kvindelige muslimers religiøse positioner og hverdagslige religiøse praksisser. Jeg har særligt været interesseret i forskellige undervisningssammenhænge, og mit ph.d.-forskningsprojekt handler netop om, hvordan og hvorfor danske muslimske kvinder engagerer sig i islamisk undervisning. Her viser jeg, at kvinderne søger forskellige og kreative veje for at holde sig kontinuerligt engagerede som både elever og lærere i islam. Samtidig peger jeg på, at det med at søge viden om islam er tæt knyttet til en søgen efter at søge Gud og guddommeligt nærvær i hverdagen. Således er jeg meget interesseret i, hvad det vil sige at være et aktivt religiøst menneske, der praktiserer i en kompleks hverdagsammenhæng.

Mit ph.d.-projekt er en del af forskningsprojektet Rearticulating Islam, som ledes af Simon Stjernholm og er financieret af VELUX Fonden. 

Jeg er desuden særligt interesseret i Koranen som tekst og materialitet, i ontologiske spørgsmål, i religionsvidenskabelig teori og i etnografiske metoder som en del af religionsvidenskabeligt arbejde, herunder i digital etnografi.

 

ID: 216415823