Joakim Parslow

Joakim Parslow

Tenure Track Adjunkt

Jeg forsker i det moderne Tyrkiet, med politisk, retslig og teknovidenskabelig tænkning og aktivisme som mine primære fokusområder.

Hovedvægten af min forskning drejer sig om hvordan tyrkiske jurister har håndteret de svære politiske omstændigheder, de har arbejdet i gennem de 20. og 21. århundreder. Jeg fokuserer særligt på det jeg kalder ”undtagelseslov”, en samlebetegnelse for fænomener som militære undtagelsestilstande og statssikkerhedsdomstole, det vil sige situationer der udfordrer advokaters, juraprofessorers og dommeres evne til at sætte grænser for statens brug af magt i lovens navn. Gennem at fokusere på sådanne gråzoner mellem det juridiske og det politiske forsøger jeg at forstå hvordan jurister har deltaget i udformningen af den moderne tyrkiske statsmagt, og hvordan denne deltagelse så igen har formet deres selvforståelse som jurister.

I tillæg til mit arbejde på det tyrkiske retsområde, har jeg i den senere tid arbejdet med krydsningspunktet ret, styring og teknovidenskab. Jeg er særlig interessered i hvordan den tidlige computerteknologi har formet og tilrettelagd for kulturelle og politiske skift blandt tyrkiske statsoverhoveder, jurister og intellektuelle i løbet af de turbulente kolde krigsår. Min seneste artikel, The Mechanical Atatürk: Cybernetics and State Violence in the Second Turkish Republic” (International Journal of Middle East Studies 53:4), viser hvordan det teknovidenskabelige paradigme kybernetik gjorde det muligt for statsloyale tænkere fra forskellige politiske strømninger at finde sammen i opposition til den radikale venstreside i årene efter militærkuppet i 1971.

Selv om størstedelen af min forskning fokuserer på perioden 1923-1990, har jeg også publiceret forskning om nyere udvikling, og jeg kommenterer også hyppigt i medierne om aktuelle begivenheder i Tyrkiet. Jeg underviser også om Mellemøsten mere generelt.

Før jeg kom til Københavns Universitet, arbejdede jeg på Universitetet i Oslo som lektor i Mellemøststudier og leder for Centeret for islam- og mellemøststudier (CIMS).

 

 

Udvalgte publikationer

 1. The Mechanical Atatürk: Cybernetics and State Violence in the Second Turkish Republic

  Parslow, Joakim, 2021, I: International Journal of Middle East Studies. 53, 4, s. 569-588 20 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Jurists of war and peace: Siddik Sami Onar (1898-1972) and Ali Fuad Basgil (1893-1967) on law and prerogative in Turkey

  Parslow, Joakim, 2018, I: International Journal of Middle East Studies. s. 45-64

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Theories of exceptional executive powers in Turkey, 1933-1945

  Parslow, Joakim, 2016, I: New Perspectives on Turkey. 55, s. 29-54

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 4. Udgivet

  Lawyers against the law: The challenge of Turkish lawyering associations

  Parslow, Joakim, 2018, I: Anthropology of the Middle East. 13, 2, s. 26-42

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 304552600