Dostojevskij: En introduktion

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Standard

Dostojevskij : En introduktion. / Roesen, Tine.

Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2021. 324 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Harvard

Roesen, T 2021, Dostojevskij: En introduktion. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus.

APA

Roesen, T. (2021). Dostojevskij: En introduktion. Aarhus Universitetsforlag.

Vancouver

Roesen T. Dostojevskij: En introduktion. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag, 2021. 324 s.

Author

Roesen, Tine. / Dostojevskij : En introduktion. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2021. 324 s.

Bibtex

@book{d8416742918f44959f31099a1209b9e1,
title = "Dostojevskij: En introduktion",
abstract = "Om bogenFjodor Dostojevskij {\o}nskede i sine f{\o}rste b{\o}ger at give stemme til samfundets svageste i 1800-tallets Rusland, hvor zaren var enev{\ae}ldig og hierarkierne st{\ae}rke. Men netop Dostojevskijs engagement i kampen for sociale og politiske {\ae}ndringer af det traditionsbundne ​land f{\o}rte til hans deportation til Sibirien, hvor han i ti {\aa}r var frataget sin status som forfatter.F{\o}rst efter sin ben{\aa}dning og rehabilitering i 1859 genoptog han famlende forfatterskabet, men viste ogs{\aa} fornyet litter{\ae}r styrke i Det d{\o}de hus og K{\ae}ldermennesket, hvor han henholdsvis genfort{\ae}ller sine f{\ae}ngselserindringer i romanform og uforf{\ae}rdet g{\aa}r i rette med samtidens destruktive nihilisme. Med Forbrydelse og straf om den samvittighedsplagede {\o}ksemorder Raskolnikov fandt han frem til den ekstreme psykologiske realisme i b{\aa}de form og indhold, som ogs{\aa} efterf{\o}lgende tillod ham at udforske faktiske forbrydelser, retssystemer og straf i hovedv{\ae}rker som Idioten, Onde {\aa}nder og Br{\o}drene Karamazov. ​Dostojevskij kredsede desuden i hele sit forfatterskab om kristne temaer som tro, synd, anger og tilgivelse.I Dostojevskij. En introduktion tager Tine Roesen, ekspert i russisk litteratur, l{\ae}seren med ind i en dramatisk periode af Ruslands historie, hvor en af verdenshistoriens mest anerkendte forfattere samtidig unders{\o}gte menneskets sj{\ae}l grundigere end nogensinde f{\o}r. Bogen gennemg{\aa}r forfatterskabets forskellige perioder og dets litter{\ae}re ambitioner og udg{\o}r en lettilg{\ae}ngelig guide til Dostojevskijs samlede v{\ae}rker.",
author = "Tine Roesen",
year = "2021",
language = "Dansk",
isbn = "9788772194417",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Dostojevskij

T2 - En introduktion

AU - Roesen, Tine

PY - 2021

Y1 - 2021

N2 - Om bogenFjodor Dostojevskij ønskede i sine første bøger at give stemme til samfundets svageste i 1800-tallets Rusland, hvor zaren var enevældig og hierarkierne stærke. Men netop Dostojevskijs engagement i kampen for sociale og politiske ændringer af det traditionsbundne ​land førte til hans deportation til Sibirien, hvor han i ti år var frataget sin status som forfatter.Først efter sin benådning og rehabilitering i 1859 genoptog han famlende forfatterskabet, men viste også fornyet litterær styrke i Det døde hus og Kældermennesket, hvor han henholdsvis genfortæller sine fængselserindringer i romanform og uforfærdet går i rette med samtidens destruktive nihilisme. Med Forbrydelse og straf om den samvittighedsplagede øksemorder Raskolnikov fandt han frem til den ekstreme psykologiske realisme i både form og indhold, som også efterfølgende tillod ham at udforske faktiske forbrydelser, retssystemer og straf i hovedværker som Idioten, Onde ånder og Brødrene Karamazov. ​Dostojevskij kredsede desuden i hele sit forfatterskab om kristne temaer som tro, synd, anger og tilgivelse.I Dostojevskij. En introduktion tager Tine Roesen, ekspert i russisk litteratur, læseren med ind i en dramatisk periode af Ruslands historie, hvor en af verdenshistoriens mest anerkendte forfattere samtidig undersøgte menneskets sjæl grundigere end nogensinde før. Bogen gennemgår forfatterskabets forskellige perioder og dets litterære ambitioner og udgør en lettilgængelig guide til Dostojevskijs samlede værker.

AB - Om bogenFjodor Dostojevskij ønskede i sine første bøger at give stemme til samfundets svageste i 1800-tallets Rusland, hvor zaren var enevældig og hierarkierne stærke. Men netop Dostojevskijs engagement i kampen for sociale og politiske ændringer af det traditionsbundne ​land førte til hans deportation til Sibirien, hvor han i ti år var frataget sin status som forfatter.Først efter sin benådning og rehabilitering i 1859 genoptog han famlende forfatterskabet, men viste også fornyet litterær styrke i Det døde hus og Kældermennesket, hvor han henholdsvis genfortæller sine fængselserindringer i romanform og uforfærdet går i rette med samtidens destruktive nihilisme. Med Forbrydelse og straf om den samvittighedsplagede øksemorder Raskolnikov fandt han frem til den ekstreme psykologiske realisme i både form og indhold, som også efterfølgende tillod ham at udforske faktiske forbrydelser, retssystemer og straf i hovedværker som Idioten, Onde ånder og Brødrene Karamazov. ​Dostojevskij kredsede desuden i hele sit forfatterskab om kristne temaer som tro, synd, anger og tilgivelse.I Dostojevskij. En introduktion tager Tine Roesen, ekspert i russisk litteratur, læseren med ind i en dramatisk periode af Ruslands historie, hvor en af verdenshistoriens mest anerkendte forfattere samtidig undersøgte menneskets sjæl grundigere end nogensinde før. Bogen gennemgår forfatterskabets forskellige perioder og dets litterære ambitioner og udgør en lettilgængelig guide til Dostojevskijs samlede værker.

M3 - Bog

SN - 9788772194417

BT - Dostojevskij

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -

ID: 285942932