Grønland og Arktis

Forskningen omfatter tværvidenskabelige studier af inuits kultur- og samfundsforhold (Grønland, Canada, Alaska og Sibirien) med et primært fokus på grønlandske kultur-, samfunds- og sprogstudier.

Forskere ved det Humanistiske fakultet har siden 1920 bedrevet forskning i grønlandske og arktiske forhold. Med primært fokus på kultur-, samfunds- og sprogstudier i Grønland og Arktis, trækker forskningen især på lingvistik, antropologi, historie, litteraturvidenskab og humanistiske kulturstudier. Forskerne beskæftiger sig med en række emner, der ofte relaterer til koloniale og post-koloniale relationer og processer. Sektionens særlige profil er præget af emner knyttet til indfødte folks rettigheder, sprogdynamikker og kulturmøders kompleksitet.

Forskningsmiljøet servicerer offentlige og private aktører i Danmark, Grønland og udlandet med opdateret viden om arktiske forhold og problemstillinger og bidrager med forskningsbaserede kritiske, komparative og tværkulturelle perspektiver. I tilknytning til forskningsmiljøet findes det internationalt anerkendte Polarbibliotek, som huser en af verdens største samlinger af arktisk relateret litteratur og materiale.

 

 

Forskere

Navn Titel Arbejdsområde Telefon E-mail
Nielsen, Mads Kildegaard Ph.d.-stipendiat Grønlandske og Arktiske Studier +4535332188 E-mail
Sejersen, Frank Lektor Grønlandske og Arktiske Studier +4540186167 E-mail
Thisted, Kirsten Lektor Minoritetsstudier +4520311992 E-mail
Thuesen, Søren Thue Lektor Grønlandske og Arktiske Studier +4540186202 E-mail
Trondhjem, Naja Blytmann Lektor Grønlandske og Arktiske Studier +4540186102 E-mail
Udvang, Marie Møller Studieadjunkt Grønlandske og Arktiske Studier +4540186159 E-mail