Stine Simonsen Puri

Stine Simonsen Puri

Primære forskningsområder

Jeg er interesseret I hvordan man kan bruge leg og bevægelse til at blive klogere på verden og på vores egen plads i verden. Som antropolog indebærer det en metodisk tilgang som lægger meget vægt på betydningen af kropslig deltagelse under feltarbejde som nøglen til indsigt kombineret med mere verbale forskningsmetoder.

 

I min forskning har jeg haft fokus på gambling og på dans i relation til Indien. Jeg har studeret spil på hestevæddeløb som indgang til at forstå illegal økonomi og magt i Delhi samt regn gambling og landbrugs spekulation som metode til at forstå menneskers interageren med klimaudsving i Rajasthans ørken. Jeg har undersøgt (og lært) indisk tempel dans som måde at forstå Hinduisme og kønsproblematikker i Indien i dag og en dans udviklet af Rudolf Steiner kaldet eurytmi, for at undersøge måder hvorpå at tidlig moderne dans i Vesten har udviklet sig i interaktion med Indiens dansescene for at få et mere globalt perspektiv på dans.

 

 

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg underviser i grundlæggende antropologisk teori og metode og i økonomisk antropologi (på Komparative Kulturstudier for hvilket jeg også er Co-Centerleder og på Tværkulturelle Studier) og introduktionskurser til Sydasiens historie, samfund og kultur (på Moderne Indien og Sydasiensstudier). Som underviser er jeg optaget af muligheder for modal undervisning, dvs. undervisningsformer hvor man både arbejder med skriftelige, auditive, visuelle og kinæstetiske læringsprocesser. Jeg arbejder særligt på at udvikle undervisningsformer som giver mulighed for udvikling af kropslig erfaring og viden.

Interesseområder

Indien og antropologi; Gambling, spekulation, leg og økonomi; Klima og landbrug; Hindusime, spiritualitet, bevægelse og dans.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Escalations: Theorizing Sudden Accelerating Change

  Højer, Lars, Kublitz, A., Puri, Stine Simonsen & Bandak, Andreas, 2018, I: Anthropological Theory. 18, 1, s. 36-58 22 s., 2.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Speculation: Futures and Capitalism in India

  Bear, L., Birla, R. & Puri, Stine Simonsen, 2015, I: Comparative Studies of South Asia, Africa and the Middle East. 35, 3, s. 387-391 5 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Relationships of chance: Friendships in a gambling setting of urban India

  Puri, Stine Simonsen, 2016, I: South Asia: Journal of South Asian Studies. 39, 1, s. 109-125 18 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 4. Udgivet

  Billeder på integration: Kulturmøder, samfundsforandringer og projektmetoder

  Petersen, A. M. & Puri, Stine Simonsen, 2014, Aarhus: Systime. (Systime iBog).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisning

Udvalgte aktiviteter

 1. Betting on the Monsoon in Rajasthans Desert

  Puri, Stine Simonsen (Andet)

  21 apr. 2017

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

ID: 5764377