Stine Simonsen Puri

Stine Simonsen Puri

Studielektor

Medlem af:

Primære forskningsområder

Jeg er Indiens-ekspert, med en både bred og dybdegående indsigt i Indiens kultur, samfund, økonomi og religion - og hvordan disse er forbundet. Denne ekspertise har jeg opnået gennem længerevarende feltstudier i både urbane og rurale områder af Indien, samt gennem studier på indisk universitet, utallige læste og skrevne artikler og tilbagevendende rejser for at besøge venner, svigerfamilie og "informanter" som man kalder den primære informationskilde indenfor antropologi, som er min primære faglige baggrund.

I min forsking har jeg fokuseret på 1) indiske markedsmekanismer, særligt forholdet mellem legal og illegal økonomi, og den kulturelle og tejknologiske kontekst for markedstransaktioner, gennem studier af gambling og finans markeder, 2) indiske vandforhold, særligt i forhold til monsoon regnen, og de kreative måder man tilgår forudsigelser af monsoonen indenfor både landbrug og finansmarkeder, gennem feltstudier bland landmænd, handelsmænd, meterologer, spekulanter og regngamblere og 3) indiske kønsforhold og seksualitet, særligt gennem studiet af dans (for kvinder) og spil (for mænd).

Jeg er som del af min forskning interesseret I hvordan man kan bruge leg og bevægelse til at blive klogere på verden. Som antropolog indebærer det en metodisk tilgang som lægger meget vægt på betydningen af kropslig deltagelse under feltarbejde som nøglen til indsigt kombineret med en brug af sprog som inddrager erfaringsbaseret viden.

I min forskning har jeg haft fokus på gambling og på dans i relation til Indien. Jeg har spillet på hestevæddeløb som indgang til at forstå illegal økonomi og magt i Delhi, samt på hvornår og hvor meget det regner som metode til at forstå menneskers interageren med klimaudsving i Rajasthans ørken. Jeg har lært indisk tempel dans som måde at forstå kønsproblematikker og dets forbindelser med hinduismen i Indien i dag og en dans udviklet af Rudolf Steiner kaldet eurytmi, for at undersøge måder hvorpå at tidlig moderne dans i Vesten har udviklet sig i interaktion med Indiens dansescene. Drivkraften bag mit arbejde er et ønske om at bygge bro - mellem mennesker og mellem nationer. Jeg håber på at min forskning og undervising åbner op for større forståelser af hvordan at mennesker er præget af den kulturelle kontekst de agerer i, med henblik på at finde inspiration til nye måder at tænke og skabe på i interkulturelle kontekster. 

 

 

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg underviser i grundlæggende antropologisk teori og metode og i økonomisk antropologi (på Komparative Kulturstudier for hvilket jeg også er Co-Centerleder og på Tværkulturelle Studier) og introduktionskurser til Sydasiens historie, samfund og kultur (på Moderne Indien og Sydasiensstudier). Som underviser er jeg optaget af muligheder for modal undervisning, dvs. undervisningsformer hvor man både arbejder med skriftelige, auditive, visuelle og kinæstetiske læringsprocesser. Jeg arbejder særligt på at udvikle undervisningsformer som giver mulighed for udvikling af kropslig erfaring og viden.

Interesseområder

Indien og antropologi; Gambling, spekulation, leg og økonomi; Klima, landbrug og mad; Hindusime, esotericisme, køn, bevægelse og dans.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Escalations: Theorizing Sudden Accelerating Change

  Højer, Lars, Kublitz, A., Puri, Stine Simonsen & Bandak, Andreas, 2018, I: Anthropological Theory. 18, 1, s. 36-58 22 s., 2.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Speculation: Futures and Capitalism in India

  Bear, L., Birla, R. & Puri, Stine Simonsen, 2015, I: Comparative Studies of South Asia, Africa and the Middle East. 35, 3, s. 387-391 5 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Relationships of chance: Friendships in a gambling setting of urban India

  Puri, Stine Simonsen, 2016, I: South Asia: Journal of South Asian Studies. 39, 1, s. 109-125 18 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 4. Udgivet

  Billeder på integration: Kulturmøder, samfundsforandringer og projektmetoder

  Petersen, A. M. & Puri, Stine Simonsen, 2014, Aarhus: Systime. (Systime iBog).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisning

Udvalgte aktiviteter

 1. Betting on the Monsoon in Rajasthans Desert

  Puri, Stine Simonsen (Andet)

  21 apr. 2017

  Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

ID: 5764377