Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående. / Fiedler, Erik Sporon.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2021. 310 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Fiedler, ES 2021, Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Fiedler, E. S. (2021). Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Fiedler ES. Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2021. 310 s.

Author

Fiedler, Erik Sporon. / Hvordan kommer vi videre herfra? En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2021. 310 s.

Bibtex

@phdthesis{7ef32cb1aa104d24ac283fdcc32ed891,
title = "Hvordan kommer vi videre herfra?: En religionsfilosofisk l{\ae}sning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det best{\aa}ende",
abstract = "I de f{\o}rste {\aa}rtier af det 21. {\aa}rhundrede har id{\'e}en om krise v{\ae}ret dominerende og det h{\ae}vdes at vi lever i en krisetid. Traditionelt har religionen spillet en rolle, n{\aa}r eksistensens usikkerhed og verdens ustabilitet skulle h{\aa}ndteres. Men med udbredte antagelser om religionens genkomst, er det n{\o}dvendigt at unders{\o}ge, hvordan dette skal forst{\aa}s. De vanlige sp{\o}rgsm{\aa}l, der rejses i filosofiske samtidsdiagnoser, er, hvordan kom vi hertil? Og det kritiske, hvad gik galt? For at kritikken ikke blot er negativ, men i stedet tager en affirmativ udformning og peger videre, er det afg{\o}rende at rejse det opf{\o}lgende sp{\o}rgsm{\aa}l: Hvordan kommer vi videre herfra? To af de mest komplekse og innovative samtidige fors{\o}g p{\aa} at forst{\aa} vores samtidige situation findes i filosofferne Giorgio Agambens og Peter Sloterdijks tekster. Det er karakteriserende for begges filosofiske forfatterskaber, at selvom de er kritiske, fors{\o}ger de ogs{\aa} at formulere et positivt projekt. Her griber de begge til religionshistorien og g{\o}r brug af en religi{\o}s arv, som de begge vurderer stadig har v{\ae}sentlig betydning.Afhandlingen unders{\o}ger Agambens og Sloterdijks filosofiske bane og vurderer religionens rolle indenfor deres samlede filosofiske projekter. ",
author = "Fiedler, {Erik Sporon}",
year = "2021",
month = feb,
day = "5",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Hvordan kommer vi videre herfra?

T2 - En religionsfilosofisk læsning af Peter Sloterdijks og Giorgio Agambens affirmative kritikker af det bestående

AU - Fiedler, Erik Sporon

PY - 2021/2/5

Y1 - 2021/2/5

N2 - I de første årtier af det 21. århundrede har idéen om krise været dominerende og det hævdes at vi lever i en krisetid. Traditionelt har religionen spillet en rolle, når eksistensens usikkerhed og verdens ustabilitet skulle håndteres. Men med udbredte antagelser om religionens genkomst, er det nødvendigt at undersøge, hvordan dette skal forstås. De vanlige spørgsmål, der rejses i filosofiske samtidsdiagnoser, er, hvordan kom vi hertil? Og det kritiske, hvad gik galt? For at kritikken ikke blot er negativ, men i stedet tager en affirmativ udformning og peger videre, er det afgørende at rejse det opfølgende spørgsmål: Hvordan kommer vi videre herfra? To af de mest komplekse og innovative samtidige forsøg på at forstå vores samtidige situation findes i filosofferne Giorgio Agambens og Peter Sloterdijks tekster. Det er karakteriserende for begges filosofiske forfatterskaber, at selvom de er kritiske, forsøger de også at formulere et positivt projekt. Her griber de begge til religionshistorien og gør brug af en religiøs arv, som de begge vurderer stadig har væsentlig betydning.Afhandlingen undersøger Agambens og Sloterdijks filosofiske bane og vurderer religionens rolle indenfor deres samlede filosofiske projekter.

AB - I de første årtier af det 21. århundrede har idéen om krise været dominerende og det hævdes at vi lever i en krisetid. Traditionelt har religionen spillet en rolle, når eksistensens usikkerhed og verdens ustabilitet skulle håndteres. Men med udbredte antagelser om religionens genkomst, er det nødvendigt at undersøge, hvordan dette skal forstås. De vanlige spørgsmål, der rejses i filosofiske samtidsdiagnoser, er, hvordan kom vi hertil? Og det kritiske, hvad gik galt? For at kritikken ikke blot er negativ, men i stedet tager en affirmativ udformning og peger videre, er det afgørende at rejse det opfølgende spørgsmål: Hvordan kommer vi videre herfra? To af de mest komplekse og innovative samtidige forsøg på at forstå vores samtidige situation findes i filosofferne Giorgio Agambens og Peter Sloterdijks tekster. Det er karakteriserende for begges filosofiske forfatterskaber, at selvom de er kritiske, forsøger de også at formulere et positivt projekt. Her griber de begge til religionshistorien og gør brug af en religiøs arv, som de begge vurderer stadig har væsentlig betydning.Afhandlingen undersøger Agambens og Sloterdijks filosofiske bane og vurderer religionens rolle indenfor deres samlede filosofiske projekter.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Hvordan kommer vi videre herfra?

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 256579599